Zoeken naar pampus

pampus
Openingstijden en veerdienst naar Forteiland Pampus.
Sinds vorig seizoen vaart de Veerdienst Amsterdam ook op zaterdagen met de Sailboa van Almere Marina Muiderzand naar Pampus! Zie op veerdienstamsterdam.nl/almere wanneer er tussen Pampus en Almere gevaren wordt. Prachtige dagtochten met onder andere stoomboot Succesdrie-mast-klipper, Sanne Sophia en zeilschip De Stedemaeght. Wist je dat het varend erfgoed gek is op ons eigen werelderfgoed aandoet! Zodra het kan, geniet dan van fantastische dagtochten met de prachtige driemaster Sanne Sophia vanuit Muiden, de stoomboot Succes vanuit hartje Amsterdam of het sierlijke zeilschip De Stedemaeght. De Sanne Sophia is al jarenlang trouwe bezoeker op de zondagen. Direct boeken kan via sannesophia.nl. Vanaf 5 juli wordt er weer iedere zondag gevaren! De Stedemaeght met zijn indrukwekkende zeilen. Direct boeken kan via sailaday.nl. Data zijn 18 juli, 15 augustus en 20 september. Tickets kopen en veerboot reserveren. GA NAAR DE TICKETSHOP. Wat is er te doen? Pampus: een bijzonder off-grid eiland! Pampus gaat duurzaam vooruit met zijn historie, lees hier alles over het duurzaamheidsproject.
Pampus, geschiedenis van een Nederlands forteiland IsGeschiedenis.
Het eiland kreeg de naam Pampus en het fort werd Fort Pampus genoemd. Deze namen verwezen naar de aangrenzende geul Pampus. In 1887 werd begonnen met de aanleg van het kunstmatige eiland en het bijbehorende fort op het hoger gelegen gedeelte van het Muiderzand.
Pampus eiland Wikikids.
Pampus in vogelvlucht. Pampus is een eiland op de grens van het Markermeer en het IJ voormalige Zuiderzee. Pampus heeft geen inwoners, maar wel een haven. Pampus ligt op een kunstmatig eiland wat deel uitmaakt van de stelling van Amsterdam.
Een dagje uit naar Muiden: het kasteel het Muiderslot, Pampus en de jachthaven.
De opstapplaats van de Pampusveer is links van de poort van het Muiderslot. U kunt de kaartjes op de boot kopen. Het eiland is iedere dag open van april tot oktober behalve op maandag. Als u een eigen boot heeft kunt u ook zelf naar Pampus varen.
De slag om Pampus gemist? Kijk het op TVblik!
De slag om Pampus. Slag om Pampus is een spannende strijd op zoek naar de nieuwe fortwachters voor het forteiland Pampus. Het begint in de eerste alvereing met de selectie van de zeven kandidaat-fortwachters uit een groot aantal ambitieuze jonge mensen die geloven in hun dromen en talenten.
Pampus, Muiden, dagje uit, over openingstijden, entree, op Uit met Kinderen voor toegang, voor kinderen en volwassenen, partijtjes, kind, kleinkinderen, korting, kleinkind, prijs, uit, eropuit, opstap, uitgaan, uitstapje, eruit, uitjes, ertussenuit, dagje
Alleen uitjes met WiFi. Fort Pampus is eind 19de eeuw aangelegd als forteiland in het IJsselmeer. Het is zowel onderdeel van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Pampus moest de monding van het IJ beschermen. Het was en is nog steeds een indrukwekkend fort.
Pampus: een uniek forteiland Burcht RouteYou.
Het Muiderslot torent imposant boven de haven van Muiden uit.De Herengracht, waar u nu op staat, is de afvaart plaats van de boot naar Pampus. Van april tot en met oktober kunt u hier de boot nemen richting dit bijzondere forteiland in de voormalige Zuiderzee, het huidige IJmeer.
Forteiland Pampus Veerdienst Amsterdam Almere.
Forteiland Pampus ligt in het IJmeer tussen Amsterdam en Muiden. Het is meer dan 100 jaar geleden gebouwd als vesting om de toegang tot Amsterdam te beschermen. Het eiland is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam UNESCO Werelderfgoedlijst.
Pampus Forteiland watersport nieuws watersportwinkel.
De Stichting Pampus ontvangt geen exploitatiesubsidie. Om Pampus draaiende te houden is de Stichting Pampus afhankelijk van inkomsten van bezoekers, verhuur van het eiland voor feesten, partijen en sportieve evenementen, bijdragen van donateurs boezemvrienden" van Pampus" en www.adopteereeneiland.nl en sponsoren.

Contacteer ons