Meer resultaten voor pampus

pampus
Openingstijden en veerdienst naar Forteiland Pampus.
Je kunt nu ook in november nog naar ons toekomen! Tot en met 1 november is het eiland dagelijks open van dinsdag tot en met zondag en daarna is het eiland in de weekenden nog open tot en met zondag 29 november. Vier extra weekenden dus om het fort te bezoeken en heerlijk uit te waaien! Veilig en wel natuurlijk, zie onze maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus. Tijdig reserveren blijft een pre, want we houden de aantallen passagiers lager dan gebruikelijk. GA NAAR DE TICKETSHOP. De vaartocht van Muiden naar Pampus duurt ongeveer 25 minuten. Geniet vanaf het dek van een weids uitzicht over het IJmeer. Veerboot Stern biedt normaal gesproken plaats aan 150 personen, maar we vervoeren nu natuurlijk minder passagiers per vaart. Het toilet aan boord blijft voorlopig gesloten. De boot heeft een binnen en buitengedeelte. Bij regen is het eiland droog te bereiken. De veerdienst vertrekt vanaf de Herengracht in Muiden ter hoogte van huisnummer 33. Tickets worden niet meer los aan boord verkocht, koop ze dus van te voren online met korting. Let op: forteiland Pampus en de boten naar Pampus zijn niet geschikt voor mindervaliden.
Pampus, geschiedenis van een Nederlands forteiland IsGeschiedenis.
Het eiland kreeg de naam Pampus en het fort werd Fort Pampus genoemd. Deze namen verwezen naar de aangrenzende geul Pampus. In 1887 werd begonnen met de aanleg van het kunstmatige eiland en het bijbehorende fort op het hoger gelegen gedeelte van het Muiderzand.
Pampus eiland Wikikids.
Pampus in vogelvlucht. Pampus is een eiland op de grens van het Markermeer en het IJ voormalige Zuiderzee. Pampus heeft geen inwoners, maar wel een haven. Pampus ligt op een kunstmatig eiland wat deel uitmaakt van de stelling van Amsterdam.
Een dagje uit naar Muiden: het kasteel het Muiderslot, Pampus en de jachthaven.
De opstapplaats van de Pampusveer is links van de poort van het Muiderslot. U kunt de kaartjes op de boot kopen. Het eiland is iedere dag open van april tot oktober behalve op maandag. Als u een eigen boot heeft kunt u ook zelf naar Pampus varen.
De slag om Pampus gemist? Kijk het op TVblik!
De slag om Pampus. Slag om Pampus is een spannende strijd op zoek naar de nieuwe fortwachters voor het forteiland Pampus. Het begint in de eerste alvereing met de selectie van de zeven kandidaat-fortwachters uit een groot aantal ambitieuze jonge mensen die geloven in hun dromen en talenten.
Pampus, Muiden, dagje uit, over openingstijden, entree, op Uit met Kinderen voor toegang, voor kinderen en volwassenen, partijtjes, kind, kleinkinderen, korting, kleinkind, prijs, uit, eropuit, opstap, uitgaan, uitstapje, eruit, uitjes, ertussenuit, dagje
Het is zowel onderdeel van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Pampus moest de monding van het IJ beschermen. Het was en is nog steeds een indrukwekkend fort. Dit fort ligt op een half uurtje varen van Muiden en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.
Pampus: een uniek forteiland Burcht RouteYou.
Het Muiderslot torent imposant boven de haven van Muiden uit.De Herengracht, waar u nu op staat, is de afvaart plaats van de boot naar Pampus. Van april tot en met oktober kunt u hier de boot nemen richting dit bijzondere forteiland in de voormalige Zuiderzee, het huidige IJmeer.
Forteiland Pampus Veerdienst Amsterdam Almere.
Het eiland is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam UNESCO Werelderfgoedlijst. Ontdek tijdens je bezoek alles over het leven op het eiland en waar de term voor Pampus liggen vandaan komt. Er zijn gratis rondleidingen.
Pampus Forteiland watersport nieuws watersportwinkel.
De Stichting Pampus ontvangt geen exploitatiesubsidie. Om Pampus draaiende te houden is de Stichting Pampus afhankelijk van inkomsten van bezoekers, verhuur van het eiland voor feesten, partijen en sportieve evenementen, bijdragen van donateurs boezemvrienden" van Pampus" en www.adopteereeneiland.nl en sponsoren.

Contacteer ons